RETUR TIL FORSIDENDen grå kriger

Initiativtager Randi Bostrøm i interview i Roskilde Dagblad d. 22.7.2005 (af journalist Anya Palm)   

Randi Bostrøm er træt af forholdene for ældre i Danmark. Så træt at hun nu starter foreningen Landsforeningen for de gråhårede børn.
De gråtoppede er i høj kurs. De har erfaring, de har penge og så kan de - viser det sig nu - slås. Nu går en af dem i hvert fald til kamp mod dårlige forhold i Ældreplejen.
Landsforeningen for de gråhårede børn er en nystartet forening, som den lokale socialdemokrat Randi Bostrøm har startet. Den har til formål at skabe bedre forhold for de gråhårede børns forældre - de ældre.
Selvom stifteren er socialdemokrat er foreningen ganske upolitisk, understreger hun.
- Det er ikke vigtigt med personer. Det er hele systemet, der skal have et eftersyn, siger Randi Bostrøm.
Hun er selv en af de gråhårede børn og har en forælder på plejehjem i Roskilde Amt. Men det er ikke specielt Roskilde, Randi Bostrøm, langer ud efter.
Der skal ske noget gevaldigt nogen steder, for det kan ikke være meningen, at folk skal udstilles hver gang, før der sker noget, siger hun og henviser til de mange enkeltsager, der dukker op i aviserne. Et godt sted at starte er lederne af plejehjemmene, mener hun.
- Lederne må blive bedre til at overbevise politikerne om, at den er gal. De skal være bedre til at gøre opmærksom på problemerne, siger hun.
Også uddannelsen skal forbedres, for som det er nu, er den for kort og dækker for få områder. Det er et af foreningens hovedformål.
.:- Jeg mener godt, vi kunne appelere til, at social- og sundhedsassistentuddannelsen kommer på højde med pædagoguddannelsen. Hvis man for eksempel har en ældre dame med en brækket hofte, så risikerer man jo, at hun får mere ondt i hoften, hvis der bliver hevet forkert i hende. Sosu-assistenterne skal være lidt inde i det hele og det kan de jo ikke nå på det år, som uddannelsen tager, siger Randi Bostrøm.
- Også det positive, det vil vi også gerne have med. Jeg håber på, at vi kan lave en lille bog med erfaringerne, siger Randi Bostrøm og peger på, at en forening for de pårørende mangler, men er ekstremt vigtig.


E-mail: rbostrom2000@yahoo.dk